Okulumuzda "Eğitim Koçluğu" Sistemi Uygulanmaya Başlanmıştır.

Okulumuzda "Eğitim Koçluğu" Sistemi Uygulanmaya Başlanmıştır.

Okulumuzda "Eğitim Koçluğu" Sistemi Uygulanmaya Başlanmıştır.

24.12.2017 678

Okulumuzda "Eğitim Koçluğu" Sistemi Uygulanmaya Başlanmıştır.

Öğrencilerimizin arzu ettikleri eğitim hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak gayesiyle okulumuzda eğitim koçluğu bir diğer ifadeyle mentor öğretmenlik sistemini bu yıl ilk olarak uygulamaya başladık.

Eğitim koçu olarak görev yapmak isteyen gönüllü öğretmenlerimiz öğrencilerimize çok yönlü bir şekilde birçok alanda destek olacak ve onları bulundukları noktadan daha ileri taşımak için gayret göstereceklerdir.

Eğitim koçlarımız öğrencilerimizin kişisel planlama ve değerlendirme becerilerini geliştirecek, sınava ve derslere karşı olan motivasyonlarını destekleyerek arttıracaklardır. Öğrencilerimize çalışma programları oluşturacak, çalışma ortamlarını düzenleyecek ve ders başarılarını takip edeceklerdir.

Öğretmenlerimiz öğrencileriyle bireysel veya toplu olarak belirli aralıklarla bir araya gelerek görüşmeler yapacaklardır.

Yapılan görüşmelerde, öğrencilerimizin programları değerlendirilecek, deneme sınavlarının sonuçları incelenecek ve önceki denemeler ile karşılaştırmalar yapılarak eksiklikler giderilmeye çalışılacak, öğrenciler için hedefler konulacak ve bu hedeflere ulaşılamaması durumunda bunun nedenleri ve çözüm yolları aranacak, ihtiyaçlar belirlenecek ve öğrencinin motivasyonunu arttırmaya yönelik çalışmalar yapılacaktır.

Öğrencilerimizin ders başarılarını ve sınava yönelik motivasyonlarını olumsuz etkileyen ailesel, sosyal veya arkadaşlar arası sorunlar olması durumunda eğitim koçları bu sorunların öğrenciyi en az şekilde etkilemesine yönelik tedbirler alacaktır.

Eğitim koçlarımız bu sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için her öğrenci için ayrı dosyalar tutarak süreci kayıt altına alacaktır.

 

Bu sistemde gönüllü olarak görev almak isteyen; Özcan MENTEŞ, Hasan GURAN, Fatma ÇİZMECİ, Seval YEŞİLAY DEMİRHAN, Enes YALÇIN, Neslihan GÜRBÜZ, Göksel AKYÜZ, Özbekhan GÜÇLÜ, Seda GENÇ ve Savaş TÜYLÜ ‘ye başarılar diler ve teşekkür ederiz. 

 

24-12-201724-12-2017